سوال و جواب

جواب هر سوالی

سوال و جواب

جواب هر سوالی

تنگی نفس بعد از کرونا آزارتان می‌دهد؟ این مطلب می‌تواند کمکتان کند

اگر از آن دسته افرادی هستید که تازه به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اید و مدتی است هنوز از عوارض آن رنج می‌برید، حتما می‌دانید که برخی عوارض آن تا مدتی درگیرتان می‌کند. برای مثال تنگی نفس که جزو لاینفک این بیماری است، می‌تواند تا مدت‌ها در شما احساس ناخوشایندی ایجاد کند. از این رو سایت آکاس مدیا مقالهٔ منتشر کرده است که حتما آن را بخوانید.

سازمان بهداشت جهانی درباره این امر معتقد است تجربه مجدد تنگی نفس بعد از ترخیص از بیمارستان امری طبیعی است. به گفته سازمان بهداشت جهانی چون در ایام ابتلا بنیه زیادی از دست می‌دهید، طبیعی است که مدتی پس از بیماری هم تنگی نفس داشته باشید و چون تنگی نفس برای شما ایجاد اضطراب و استرس می‌کند باز همین هم خود زمینه‌ساز بدتر شدن موضوع است. حفظ خونسردی و فراگیری راه‌حل‌های مناسب، بهترین راه برای مدیریت تنگی نفس است. طبق اعلام این سازمان، تنگی نفس پس از پایان بیماری با افزایش تدریجی فعالیت‌ها و تمرین‌های تنفسی بهتر می‌شود؛ اما مسلما روش‌ها و تکنیک‌هایی هم هستند که می توانند در از بین بردن این حالت تاثیرگذار و بهبوددهنده باشند. اما با راهکارهایی که سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌دهد باید بهتر شوید. در واقع وضعیت‌های مختلفی هستند که می‌توانند تنگی نفس را کاهش دهند. همه آن‌ها را امتحان کنید تا ببینید کدام‌یک می‌تواند به شما بیشتر کمک کند. اگر با وجود انجام این روش‌ها باز هم شرایط فرقی نکرد، پس دیگر لازم است با پزشکتان و یا یک متخصص ریه در این خصوص صحبت کنید.

تمرینات تنفسی

روش‌هایی که می‌توانند به شما در رفع تنگی نفس کمک کنند، عبارتند از:

۱- خوابیدن بغل با سر بالا. به این صورت که به پهلو بخوابید و در زیر سر خود یک متکا بگذارید تا سر و گردن شما را مقداری بالاتر نگه دارد. زانو باید کمی خم باشد.

۲- نشستن خمیده رو به جلو پشت یک میز. به این صورت که به صورت خمیده رو به جلو پشت یک میز بنشینید، از کمر به جلو خم شوید به گونه ای که سر و گردن بر روی متکا قرار گیرند و بازوهایتان بر روی میز باشد. این کار را می‌توانید بدون متکا هم امتحان کنید.

۳- نشستن خمیده رو به جلو (بدون میزی در جلو). روی یک صندلی بنشینید، به جلو خم شوید و بازوهایتان را بر روی ران یا دسته صندلی قرار دهید.

۴- ایستاده خمیده رو به جلو. در حالی که ایستاده اید به سمت جلو خم شده به لبه پنجره یا هر سطح ثابت دیگری تکیه دهید.

۵- ایستادن با تکیه‌گاهی در پشت. پشت خود را به یک دیوار تکیه دهید و دست‌ها را در کنارتان قرار دهید. تقریبا یک فوت پاهایتان را از دیوار دور کنید و کمی از هم فاصله بدهید.

تنفس کنترل‌شده

یک راه موثر برای از بین بردن تنگی نفس، داشتن تنفس کنترل شده است. تنفس کنترل شده به شما کمک می‌کند آرام باشید و نفس کشیدنتان را خودتان کنترل کنید. برای این کار در وضعیتی راحت که تکیه‌گاهی وجود داشته باشد، بنشینید. یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم قرار دهید. چشم‌هایتان را اگر به شما آرامش می‌دهد ببندید (در غیر این صورت آن‌ها را باز نگه دارید) و بر روی تنفس خود تمرکز کنید. به آرامی از طریق بینی نفس بگیرید و یا با دهان اگر این کار برایتان غیرممکن است و سپس آن را از دهان بیرون دهید. در حالی که نفس می‌گیرید متوجه می‌شوید که دستی که بر روی شکم است بیشتر از دستی که روی سینه قرار دارد بالا می‌رود. سعی کنید خیلی تقلا نکنید و نفس‌هایتان آرام و نرم و بدون تنش باشد.

تنفس مرحله به مرحله

یک راه دیگر داشتن تنفس مرحله به مرحله است. این کار زمانی موثر است که فعالیت‌هایی انجام می‌دهید که نیاز به تقلای بیشتری دارند یا زمانی که شما با تنگی نفس مواجه می‌شوید، مانند بالا رفتن از پله‌ها یا بالا رفتن از یک تپه. این را هم به یاد داشته باشید که نیازی نیست برای بهتر شدن عجله کنید. سعی کنید فعالیت خود را به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم کنید تا بتوانید آن را بدون خسته شدن یا تنگی نفس در انتها انجام دهید. قبل از تلاش برای انجام فعالیت نفس بگیرید، مثل قبل از بالا رفتن از پله‌ها. در حین انجام فعالیت، نفس خود را بیرون بدهید؛ مثل زمانی که دارید از پله ها بالا می‌روید. بهتر است از بینی نفس بگیرید و از دهان بیرون بدهید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد